Een bezoek aan het lab

Ingang BRC

Een bezoek aan het Baby Research Center duurt ongeveer een half uur. Hier ziet u een van onze deelnemers bij de ingang. Kijkt u met haar mee hoe een bezoek aan ons lab verloopt!

U kunt op de foto's klikken voor een grotere versie.

 
voor het gebouw

Bij een bezoek aan het Baby Research Center wordt u bij onze parkeerplaats opgewacht door een medewerker van het babylab team. U krijgt van ons een parkeervergunning, zodat u uw auto kunt parkeren op de gereserveerde parkeerplaats. Als u met de fiets komt: er staan fietsenrekken aan de voorkant van het gebouw.

parking
spelen
Voordat het onderzoek begint, legt de onderzoeker aan u uit wat er gaat gebeuren. Uw kind kan even rustig om zich heen kijken en even spelen, tot het zich op zijn gemak voelt.

Elk experiment is weer anders, maar bij de meeste testen zit het kind bij u op schoot. Soms krijgt u tijdens het experiment een koptelefoon met muziek op. Zo wordt voorkomen dat u onbewust de reactie van uw kind op geluiden tijdens het experiment beïnvloedt.  
labvisit

Uw kind krijgt een filmpje te zien of doet mee aan een spelletje. Door de reactie van kinderen tijdens het experiment te bestuderen, leren we meer over de manier waarop ze taal leren of hoe ze denken. Een test duurt over het algemeen vijf tot vijftien minuten. Uw kind doet tijdens de afspraak mee aan een of twee expermenten.

na afloop

Na afloop van het experiment krijgt u van ons een leesboekje of een financiële vergoeding. U ontvangt ook onze nieuwsbrief met meer informatie over onze experimenten. Dan is het bezoek alweer voorbij. Tot ziens!

 

Wij kunnen ouders niet het resultaat van een individuele testsessie geven: onze experimenten zijn niet ontworpen om het niveau van individuele kinderen te testen. We zijn geïnteresseerd in resultaten van een grote groep kinderen van dezelfde leeftijd. Ons belangrijkste doel is om meer te weten te komen over de sociale-, cognitieve- en taalleerprocessen bij kinderen die zich normaal ontwikkelen. Resultaten van ons onderzoek worden beschreven in onze nieuwsbrief voor deelnemers.

Voor de routebeschrijving naar het babylab kunt u hier klikken.